Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.06.10-11 OptiVita 12 H éjszakai ultra, nekem 6...:-)

Hosszabb ideje nem írtam ide semmit, gyűjtöttem az erőt...:)

...ami 42 km felett van, az már ultra...

 

elotte.jpg

  Miután már több maratonon túl voltam, érdekelni     kezdett, vajon milyen lehet még ennél is többet futni.    Persze óvatosan terveztem, hisz nekem már a maraton  is komoly megterhelés. Némi keresgélés után találtam    rá arra a  versenyre, ami nekem megfelelőnek tűnt, így  neveztem a  2017.06.10-11 -re tervezett  OptiVita 12 H  éjszakai ultrafutó  versenyre, aminek az egyik  "betétszáma" a 6 órás futás. A  felkészülés utolsó hat  hetére változtattam az  edzéstervemen  és kevesebb  alkalommal, de  hosszabb távokat futottam, gondolván  így talán jobban  alkalmazkodom a nagyobb  terheléshez. A verseny  előtti héten pedig már nem is  futottam. Valahol olvastam, hogy a pihenés is a  felkészülés része, persze nem úgy, ahogy egyik  kedves barátom  értelmezi, akinek az edzéstervében a  pihenés 100% -ban be  van  építve..:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

kozbe.jpg

 A verseny napján a körülmények ideálisak, az időjárás  pont jó, szervezés remek. 1050 méteres köröket kell  futni, közben remekül  tájékozódhatunk köridőnkről egy nagy  monitoron.
 Mindent elterveztem, milyen köridőket kell futnom 10,  20,  vagy 30 km-nél. Ezzel szemben kissé erősen  kezdtem, na   nem vészesen csak olyan 30 mp-el jobb  köridőket, de olyan  könnyen ment.
 
 
 
..
 
 
 

p_20170611_020042.jpg

 

Aztán 20 km után már a régi kerékvágásban történtek az események. Lassulni kezdtem, bár egy-egy körnél azért még  belehúztam. 42 km után kezdtem érezni, hogy azért ez már  egy más világ. Olyan szinten húzódtak a lábizmaim, amihez  eddig nem voltam hozzászokva. Lassan minden lépés  nehézzé vált, miközben többen is úgy futottam el mellettem,  mintha most kezdték volna a futást.

De a lényeg, hogy végig futottam a 6 órát és 49,165 km került  a nevem mellé.

 

 Ami nagyon meglepett, hogy milyen sokan feladták...